Frrrniture vsebuje kolekcijo šestih stolov in mize, ki zaradi različnih oblik in barv pritegnejo otrokovo pozornost. Površina je obdelana s pol-prekrivno, okolju in zdravju prijazno certificirano barvo na vodni osnovi, ki poudarja strukturo lesa v povezavi s prekrivnim potiskom.

Stoli se med seboj razlikujejo po likih: zajček, žaba, pikapolonica, čebela, pingvin in mušnica. Karakterji so živahnih barv ter enostavnih oblik, kar otroku dopušča prostor za lastno dojemanje likov. Primerni so za otroške sobe in za javne ustanove, vrtce, šole. Prav tako tudi za igralne kotičke, skratka povsod, kjer so površine namenjene otroški igri in razvoju. V predšolski vzgoji spodbujajo otrokovo domišljijo, ker skozi igrivo podobo postanejo del dogajanja. Kasneje so staršem v pomoč pri hranjenju in nalogam za mizo, kar je še posebej pomembno v otrokovem razvojnem obdobju prehajanja iz vrtca v osnovno šolo.

Verjamemo, da si otroci zaslužijo odraščanje v naravnem okolju. Dotik z iskrenim materialom, kot je les, je dragocen v svetu, v katerem prevladujejo izdelki iz plastike. Smo mlado podjetje, ki se zaveda pomena lesa za našo prihodnost in prihodnost naših otrok. Slovenija je dežela gozdov. Prekrivajo 60 odstotkov dežele. Po poraslosti smo na tretjem mestu v Evropski uniji. V naši proizvodnji uporabljamo izključno naravne materiale slovenskega porekla. Izkoristiti želimo danosti narave in povezati dolgo tradicijo obdelave lesa in njegovo oblikovanje v izdelke.

Lucija Vodopivc, univerzitetna diplomirana industrijska oblikovalka
Proizvajalec:

mizarstvo-florjancic-logo

Povezava: florjancic.eu